Σε μαρασμό οδηγεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον αγροτικό τομέα

Σε μαρασμό οδηγεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον αγροτικό τομέα

Προς Υπουργό:

- Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Ένας τομέας, από όπου η χώρα μας μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη τόσο στην οικονομία, όσο και στην παραγωγική διαδικασία, είναι ο αγροτικός τομέας, τον οποίο δυστυχώς η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει εγκαταλείψει κυριολεκτικά στην τύχη του. Η αδράνεια και η αναποτελεσματικότητα του αρμόδιου Υπουργείου οδηγεί σε αδιέξοδα τους Έλληνες αγρότες. Συγκεκριμένα, οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται ως προς την καταβολή των ενισχύσεων, που δικαιούνται οι αγρότες, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα και εμπόδια, τα οποία είναι επιζήμια για τον αγροτικό κόσμο της χώρας.

Ενώ τα προηγούμενα χρόνια, οι Κυβερνήσεις της Ν.Δ. κατέβαλαν έγκαιρα ή ακόμη και προκαταβολικά τις ενισχύσεις στους αγρότες, σήμερα πολλοί παραγωγοί βρίσκονται σε ασφυκτικό οικονομικό κλοιό, δεδομένης και της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα μας, αλλά και των επώδυνων μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Οι εν λόγω ενισχύσεις είναι σημαντικές για τους αγρότες, καθώς η μη καταβολή τους πηγαίνει πίσω τις εργασίες τους. Με υποσχέσεις περί δήθεν πράσινης ανάπτυξης, δεν προάγεται μια υπεύθυνη πολιτική ανάπτυξης του αγροτικού τομέα, ούτε επέρχονται θετικά αποτελέσματα.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Ποια πολιτική προτίθεται να ακολουθήσει το αρμόδιο Υπουργείο, έτσι ώστε να ενισχυθεί ουσιαστικά και να αναπτυχθεί ο αγροτικός τομέας της χώρας μας, ο οποίος έχει οδηγηθεί σε μαρασμό;

- Πότε επιτέλους θα δοθούν οι επιδοτήσεις που δικαιούνται οι αγρότες και εξακολουθούν αδικαιολόγητα να καθυστερούν;